Karácsonyi hótakaró

2018. december 21. 09:13 - WATERatRISK

Az OMSZ éghajlati szakemberei 1951-2017 között több állomásra vizsgálták meg, hogy december 24-én szenteste, illetve a karácsony két napján, 25-én és 26-án volt e havazás, illetve ha volt hótakaró, akkor mekkora volt az észlelt legnagyobb hóvastagság az ünnep alatt. Szeged városban 1963-ban volt a legnagyobb hótakaró. Sajnos 2010 után a legtöbb évben a karácsony jellemzően hó nélkül telt.

1221_szegedho.jpg

Forrás: Országos Meteorológiai szolgálat (OMSZ).
Az országos értékelés, valamint 5 állomás adatairól további információ elérhető: https://www.met.hu/ismeret-tar/erdekessegek_tanulmanyok/index.php?id=2377&hir=A_feher_karacsonyokrol

A fehér karácsonyhoz legalább két feltételnek kell teljesülnie: legyen kellően hideg ezeken a napokon és legyen csapadék, lehetőleg hó formájában. További információk elérhetőek az OMSZ honlapjáról (https://www.met.hu).

Hóval, vagy hó nélkül, de nagy szeretettel kíván mindenkinek kellemes ünnepeket a WATERatRISK projekt csapata!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wateratrisk.blog.hu/api/trackback/id/tr3414498948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása