Drónok segítik a belvizek azonosítását

2018. július 12. 12:36 - WATERatRISK

Az idei belvizes tavaszon jelentős vízborításokat tapasztalhattunk a Dél-Alföldön. Éppen ezért a légifelvételezések sorát újbóli mérési kampánnyal folytattuk (a légifelvételezés modern technikáit az előző bejegyzésben bemutattuk).

Belvízi elöntések pilóta nélküli légijárművel való felvételezésére a Torontáli térségben összesen 14 alkalommal került sor 2018. április 7. és május 9. között. Az ATIVIZIG felmérésének célja a belvízfoltok elhelyezkedésének beazonosítása, ami a műholdas (radar felvételen alapuló) belvíztérképezés módszerének validálását szolgálja. A különböző időpontokban, de azonos helyen készült ortofotók alkalmasak az elöntés kiterjedésének rövidtávon bekövetkező változásainak nyomon követésére (belvíz dinamika), melyre korábban nem nagyon volt példa.

A mérési kampány során felvett anyagokból összeállított rövid videót tekinthetik meg alább, mely a drón „szemével” látott foltokat igyekszik szemléltetni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wateratrisk.blog.hu/api/trackback/id/tr2614108625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása